region Marcala
rodinná farma Caballero
zpracování prodloužená naturální fermentace v GrainPro
odrůda Catuai
nadmořská výška 1600 m. n. m.
cupping score 86,75 bodů
Marysabel Cabalerro a její manžel Moises Herrera disponují více něž 200 hektary půdy osázené kávovníky. Jsou již 3. generací farmářů rodiny Caballero. Dlouhodobě pracují na rozvoji a zlepšování podmínek pěstování a zpracování kávy v Hondurasu. Farma Los Lomas je nejnovějším přírustkem jejich portfolia.
Moises při zpracování naší kávy použil novou metodu naturálního zpracování. Třešně zabalil do pytlů GrainPro (speciální vlhko nepropustná plastová vložka jutového pytle na přepravu kávy) ihned po sklizni a nechal je fermentovat po dobu tří dnů "ve vlastní šťávě". Poté je vysušil a následně nechal sušit na vyvýšených lůžkách. Až poté došlo k oddělení dužiny se slupkou od zrna.
Tato káva je krásným příkladen strukturovaných a jiskrných chutí. A to díky mléčnému kvašení.
Od rodiny Caballero připravujeme novou kávu, tentokrát na hlavní espresso mlýnek.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Nezbytné cookies
Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.
Marketingové cookies
Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.
Personalizační cookies
Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.
Analytické cookies
Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.