region město Werka
farma sdružení drobných farmářů
zpracování natural
odrůda Etiopský Heirloom
nadmořská výška 1900 m. n. m.
cupping score 86,75
Marysabel a Moises Caballero vlastní několik farem v Hondurasu. Kávě se věnují po generace. Kávu pěstují s respektem k tradici, ale nebojí se experimentovat. Ve světě výběrové kávy se zkrátka našli. Všechny své farmy se jim daří modernizovat a jsou tak skvělým příkladem pro ostatní. I my v Kafecu jsme si je zamilovali a na mlýnku máme jijich další kávu, tentokrát z farmy El Campo.
Farma El Campo je poměrně mladá, byla založena v roce 2004. Leží v nadmořské výšce 1600 metrů. Káva, kterou jsme si vybrali, obsahuje pouze zralé, červené plody. Obsahuje pouze jednu odrůdu - Catuai. Znamená to, že s touto kávou se vám bude velmi dobře pracovat. Na mlýnku bude velmi konzistentní. Je zpracována metodou Natural, a proto je velmi sladká, má těžší tělo a dobrou intenzitu. V chuti najdete tóny švestek, takže se bude skvěle hodit k wafli měsíce. Kromě švestek v ní můžete cítit také tóny kakaa a lesního ovoce.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Nezbytné cookies
Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.
Marketingové cookies
Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.
Personalizační cookies
Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.
Analytické cookies
Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.