Aktuální přehled výběrové kávy

Výběrovou kávu si sami vybíráme a pražíme. V našich kavárnách vám ji připravíme jako espresso i překapávanou. Všechny tyto kávy si jako KAFECZRNO odnesete také na domácí přípravu.

Vyberte si kávu

Kolumbie William Ortiz

Kolumbie William Ortiz

ostružiny, jahodový džem, karamel

region Huila, Bruselas
farma Finca La Cabana
zpracování promytá karbonická macerace
odrůda pink bourbon
nadmořská výška 1650 m. n. m. 

Máme pro vás novinku mladého farmáře Williama Ortize - speciální odrůdu pink bourbon. Nová káva, kterou v KAFECU ochutnáte, je opět výběrová. Kávové třešně jsou po sběru ručně třízeny a uzavřeny celé, neodslupkované, v plastových sudech. To aby se zamezilo kontaktu s okolním vzduchem. Po následujícíh 24-36 hodin se třešně za stálé kontroly fermentují. Poté je káva oloupána a opětovně fermentována. Následuje promytí a sušení - prvních 5 dní ve stínu a dalších 15 dní v tradičních sušárnách.

Co znamená zpracování pomocí karbonické macerace?

Letošní první řádnou sklizeň nově nasazené odrůdy pink bourbon zpracoval Wiliam metodou nazvanou karbonická macerace. K fermentaci kávy se při ní používají uzavřené nádoby s ventilem pro upouštění vznikajícího oxidu uhličitého (carbon dioxide - odtud carbonic maceration). Je to poměrně nový a experimentální proces v oblasti zpracování kávy - vznikají tak netradiční, nové chuťové profily, které nás baví.

 

objednej a vyzvedni
Objednej & vyzvedni
výběrové kávy
Výběrové kávy
aktuální odměny
Aktuální odměny
dárková karta
Dárková karta