region Huila, Bruselas
farma Finca La Cabana
zpracování promytá karbonická macerace
odrůda pink bourbon
nadmořská výška 1650 m. n. m.
Máme pro vás novinku mladého farmáře Williama Ortize - speciální odrůdu pink bourbon. Nová káva, kterou v KAFECU ochutnáte, je opět výběrová. Kávové třešně jsou po sběru ručně třízeny a uzavřeny celé, neodslupkované, v plastových sudech. To aby se zamezilo kontaktu s okolním vzduchem. Po následujícíh 24-36 hodin se třešně za stálé kontroly fermentují. Poté je káva oloupána a opětovně fermentována. Následuje promytí a sušení - prvních 5 dní ve stínu a dalších 15 dní v tradičních sušárnách.
Co znamená zpracování pomocí karbonické macerace?
Letošní první řádnou sklizeň nově nasazené odrůdy pink bourbon zpracoval Wiliam metodou nazvanou karbonická macerace. K fermentaci kávy se při ní používají uzavřené nádoby s ventilem pro upouštění vznikajícího oxidu uhličitého (carbon dioxide - odtud carbonic maceration). Je to poměrně nový a experimentální proces v oblasti zpracování kávy - vznikají tak netradiční, nové chuťové profily, které nás baví.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Nezbytné cookies
Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.
Marketingové cookies
Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.
Personalizační cookies
Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.
Analytické cookies
Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.