Aktuální přehled výběrové kávy

Výběrovou kávu si sami vybíráme a pražíme. V našich kavárnách vám ji připravíme jako espresso i překapávanou. Všechny tyto kávy si jako KAFECZRNO odnesete také na domácí přípravu.

Vyberte si kávu

Uganda Kingha

Uganda Kingha

Černý rybíz, maliny, limety, smetana

region Kinungo
sdružení farmářů Nyakshenyi Kingha Collective
zpracování semi-anaerobní fermentace
odrůda SL34, SL14, SL28
nadmořská výška 1500 m. n. m.

cupping score 87,25 bodů

Tato káva je směsí dvou šarží s různou dobou fermentace: jedna 120 hodin a druhá 72 hodin. Způsob zpracování SEMI - ANAEROBNÍ znamená, že kávové třešně jsou nejprve krátce propláchnuty vodou a poté fermentovány v pevných plastových pytlích bez přístupu vzduchu. Poté se odstraní slupka a třešně se ještě jednou fermentují v otevřených kádích po dobu asi 12 hodin. Pak se důkladně promyjí a suší na afrických lůžkách. Tyto jsou pak zastiňovány ze dvou důvodů - ochrana před děštěm, ale také před silným sluncem, které by sušení kávy mohlo urychlit natolik, že by pak zrna byla příliš rychle vysušená na povrchu, ale stále vlhká uvnitř.

Majitel Kingha Estate pan Kingsley Griffin se zavázal spolupracovat s místními zemědělci na zlepšení jejich příjmů, což má za následek jejich vetší péči při pěstování kávy a taky nákup lepších technologií pro zpracování kávových třešní.

výběrové kávy
Výběrové kávy
aktuální odměny
Aktuální odměny
dárková karta
Dárková karta