region Kinungo
sdružení farmářů Nyakshenyi Kingha Collective
zpracování semi-anaerobní fermentace
odrůda SL34, SL14, SL28
nadmořská výška 1500 m. n. m.
cupping score 87,25 bodů
Tato káva je směsí dvou šarží s různou dobou fermentace: jedna 120 hodin a druhá 72 hodin. Způsob zpracování SEMI - ANAEROBNÍ znamená, že kávové třešně jsou nejprve krátce propláchnuty vodou a poté fermentovány v pevných plastových pytlích bez přístupu vzduchu. Poté se odstraní slupka a třešně se ještě jednou fermentují v otevřených kádích po dobu asi 12 hodin. Pak se důkladně promyjí a suší na afrických lůžkách. Tyto jsou pak zastiňovány ze dvou důvodů - ochrana před děštěm, ale také před silným sluncem, které by sušení kávy mohlo urychlit natolik, že by pak zrna byla příliš rychle vysušená na povrchu, ale stále vlhká uvnitř.
Majitel Kingha Estate pan Kingsley Griffin se zavázal spolupracovat s místními zemědělci na zlepšení jejich příjmů, což má za následek jejich vetší péči při pěstování kávy a taky nákup lepších technologií pro zpracování kávových třešní.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Nezbytné cookies
Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.
Marketingové cookies
Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.
Personalizační cookies
Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.
Analytické cookies
Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.