Letní speciality v KAFECU
Oblíbené stálice
Víme, že už jste se na ně těšili. My koneckonců taky. Bez Coffee Bitteru, cold brew, Mandlové kávy s kapkou amaretta nebo ledového café latte si jen těžko dokážeme představit horké letní dny. Stejně tak jsme se těšili na pestrobarevné drinky, které zase dodávají jiskru dlouhým večerům i prázdninovým brunchům. Všechny své oblíbence hledejte na dopoledním i odpoledním menu.
Novinky mezi letními drinky
Představujeme vám Greposu, náš twist na Mimosu 1925. Místo šumivého Marsecca do Greposy patří sekt SPIER CAP classique, který pochází z jižní Afriky. Sekt mícháme s pomerančovou šťávou a kapkou grepu, který dodá drinku svěží nádech hořkosti.
Pro zajímavost o sektu SPIER CAP: Vinné hrozny pocházejí z vinic o průměrném stáří 17 let. Vinice mají doplňkovou kapénkovou závlahu, průměrná sklizeň je 8 tun z hektaru. Teploty v zimě se pohybují mezi 10° až 17° C; v létě mezi 14° až 28° C. Množství srážek na vinicích vzdálených od oceánu kolem 20 km je obvykle 400 - 600 mm za rok. Hrozny ze tří vybraných viničních tratí byly sklizeny ručně mezi 18° a 19,5° C do 9kg beden. 90 % šťávy bylo fermentováno v nerezových tancích a 10 % ve starých 400l francouzských dubových sudech. V láhvi proběhlo sekundární kvašení. Po ukončení sekundárního kvašení strávilo víno 16 až 23 měsíců na kalech.
Sekt SPIER CAP classique u nás ochutnáte také čistý - objednat jej můžete po sklenkách i po lahvích.