Novinky za barem
Přečtěte si, co se právě děje v našich kavárnách.
Jako bychom ve sklenkách servírovali samotné léto - tak chutnají nové bubliny od rodového vinařství PROQIN z Velkých Němčic. Jsou svěží, jsou lehké a jsou jako stvořené pro zpestření letních dní. V KAFECU pouze na pár týdnů, startujeme v úterý 30. 7. 2024.
Slovo dalo slovo a od středy 10. 7. zůstane KAFEC na pár týdnů zavřený. Vymysleli jsme si tu totiž velkou rekonstrukci. A bereme to od podlahy, doslova. Děkujeme za trpělivost a těšíme se v srpnu!
Cold brew, zastudena překapávaná káva z odtávajícího ledu, je žhavý hit a náš velký tip. Proč ji doporučujeme každému, kdo v létě touží po čisté chuti kávy a osvěžení zároveň? No...právě proto. Přečtěte si víc.
Z cascary, která se po dlouhé pauze vrátila zpět do Česka, už měsíce vyrábíme vlastní sirup. Loni v zimě jsme vám z něj připravovali horkou cascaru, letos v zimě jsme vymysleli Cascara Cappuccino, které mimochodem zůstalo na menu i v létě - tak vám chutnalo. A novinkou léta 2024 je osvěžující cascara fizz. Co je vlastně cascara a jak chutná?
Rodové vinařství PROQIN patří v rámci České republiky k malým vinařstvím hospodařícím na čtyřech hektarech vlastních vinohradů. U sklenky jejich STEPHANUS Riesling Extra Brut jsme si povídali s Martinem Prokešem o tom, jak se vyrábí sekty, jaká byla cesta PROQINA do KAFECU a taky o tom, jak nám mohou bublinky zpříjemnit den.
Ochutnejte a brzy se těšte na nové. Čtyři týdny, pět, šest - řídit se budeme tím, jak vám budou chutnat. Jaké speciálky pro vás právě máme?
Víme, s touto změnou jsme některé z vás moc nepotěšili. Bezlepkové waflové těsto jsme měli vychytané a taky nás to mrzí, ale situace nás donutila. Diskuze to byla vášnivá, nicméně vedla k jasnému závěru: bezlepkové těsto se na nové menu nepodívá. Proč?
Tentokrát jsme to vzali od podlahy. Nové wafle, nové snídaně, nové bylinkové waflové těsto a taky nově budeme v KAFECU snídat klidně celý den - jedno menu platí od rána až do večera.
Chtěli jste to, máte to mít. Vanilková wafle s malinami vám vždycky tak chutná, že by byla škoda ji alespoň jednou za rok na menu nevrátit zpět. Tak tady ji máte. Ať vám květen v KAFECU chutná.
Na snídani. Na brunch. Na wafli. Na kávu. Na drink. Na víno. Na viděnou!
„Právě ladíme poslední detaily nového menu. Bude to stát za to," slibuje Honza. Jak se vypracoval z kuchyně do managementu KAFEC BRANDU a jaké novinky připravuje na letní sezónu? Čtěte dál.