Novinky za barem
Přečtěte si, co se právě děje v našich kavárnách.
Naplánujte si ráno bez budíku a pohodový sváteční brunch! Během podzimních svátků se na vás budeme těšit v každé kavárně KAFEC od 8:00. Přesně tak, jak jste zvyklí.
Je jich 15, třetina z nich je bezlepková a na všech si pochutnáte v KAFECU i kdekoli jinde - každý z nich je totiž připravený i na odnos s sebou. Ke 14. narozeninám KAFECU jsme si nadělili novou plejádu dezertů.
První školní týden se blíží. Tak si říkáme, že bychom si ho mohli společně zpříjemnit. Zastavte se do KAFECU na wafli za polovic. Jak? Kdy? A na které wafle to platí? Pojďte číst dál.
Je to tady! Po rekonstrukci opět otevíráme kavárnu ve Zlíně. Co se v KAFECU změnilo, abyste se u nás cítili jako doma?
S Alčou se v různých KAFECECH potkáváme už roky. Slovo dalo slovo a tak vznikla wafle s pečenými švestkami, kávovým termixem a oříškovým griliášem. Jak jsme tuhle spolupráci upekli? Pojďte číst dál.
Každých pár týdnů vám servírujeme nový slider, toust, wafli a někdy máme v rukávu i nějaké to eso navrch. Jaké novinky jsme si pro vás připravili tentokrát?
Jako bychom ve sklenkách servírovali samotné léto - tak chutnají nové bubliny od rodového vinařství PROQIN z Velkých Němčic. Jsou svěží, jsou lehké a jsou jako stvořené pro zpestření letních dní. V KAFECU pouze na pár týdnů, startujeme v úterý 30. 7. 2024.
Slovo dalo slovo a od středy 10. 7. zůstane KAFEC na pár týdnů zavřený. Vymysleli jsme si tu totiž velkou rekonstrukci. A bereme to od podlahy, doslova. Děkujeme za trpělivost a těšíme se v srpnu!
Cold brew, zastudena překapávaná káva z odtávajícího ledu, je žhavý hit a náš velký tip. Proč ji doporučujeme každému, kdo v létě touží po čisté chuti kávy a osvěžení zároveň? No...právě proto. Přečtěte si víc.
Z cascary, která se po dlouhé pauze vrátila zpět do Česka, už měsíce vyrábíme vlastní sirup. Loni v zimě jsme vám z něj připravovali horkou cascaru, letos v zimě jsme vymysleli Cascara Cappuccino, které mimochodem zůstalo na menu i v létě - tak vám chutnalo. A novinkou léta 2024 je osvěžující cascara fizz. Co je vlastně cascara a jak chutná?
Rodové vinařství PROQIN patří v rámci České republiky k malým vinařstvím hospodařícím na čtyřech hektarech vlastních vinohradů. U sklenky jejich STEPHANUS Riesling Extra Brut jsme si povídali s Martinem Prokešem o tom, jak se vyrábí sekty, jaká byla cesta PROQINA do KAFECU a taky o tom, jak nám mohou bublinky zpříjemnit den.