Program Týdne kávy 2016 v Kafecu

Týden kávy bude probíhat v Kafecu opět tradičně. V pondělí si budete moci připravit za profi kávovarem své vlastní cappuccino, v úterý si přijdou na své milovníci našich waflí a budou si je moci sami upéct a ochutit. Ve středu přivítáme hosta Týdne kávy Matta Chitharanjana z Indie, kde provozuje své dvě pražírny výběrové kávy a několik kaváren. Připraví pro vás cupping svých káv a po jejich degustaci si s ním budete moci popovídat. Ve čtvrtek se můžete zaposlouchat do přednášky o putování kávového zrna z farmy až do šlálku a poté se podívat na různé domácí přípravy kávy s jejich degustací.

Program v Kafecu v Brně podrobně:

Pondělí 3. října – „Přípravte si sami vlastní cappuccino“ – od 14 h do 20 h v Kafecu

Jste milovníky cappuccina ? Chtěli byste si vyzkoušet práci baristy? Zajímá vás, jak se připravuje cappuccino? Přijďte si to vyzkoušet do Kafecu! K dispozici budete mít profi kávovar a po ruce baristu z Kafecu!

Cena je 50 Kč. Pokud se vám ale cappuccino nepovede, nevadí, žádný barista z nebe nespadl. Jednoduše máte další pokus .Rezervace na cappuccino bohužel nebereme, ale přijďte, na všechny se dostane. A čekací doba byla i loni krátká.

 

Úterý 4. října – „Připravte si sami vlastní wafle“ – od 14 h do 20 h v Kafecu

Druhý den Týdne kávy u nás bude provoněný waflemi. Upečete si sami vlastní wafli. Nebojte se, prozradíme vám, jak na to. Přejete si ji s čokoládou, malinovým džemem, tvarohem nebo s ovocem?

Rezervace na waflování bohužel nebereme, ale přijďte, určitě se na vás dostane. Budeme mít k dispozici double waflovač.

 

Středa 5. října – „Cupping s hostem Týdne kávy“ – od 17 h do 20 h v Kafecu

Přijďte na ochutnávku kávy s hostem Týdne kávy! Dozvíte se, jak cupping probíhá u něj na farmě, jak to chodí v indickém světě kávy, jakou kávu má rád on sám. Můžete se ptát na vše, co vás zajímá. Čeká vás příjemný večer s Mattem Indie. Vy neznáte Matta? Přečtěte si o něm tu:

Vstupné na cupping a povídání s Mattem je 100 Kč na osobu. Vstupenku si raději pořiďte v předprodeji přímo u nás v brněnském Kafecu.

 

Čtvrtek 6. října – „Přednáška Cesta kávy“ – v 16 h v Kafecu a „Ukázka domácí přípravy filtrovaných káv“ – v 17.30 h v Kafecu

Vydejte se s námi na Cestu kávy. Cesta začíná od samotného zrnka – jeho růst, sběr, zpracování, dobrodružná cesta přes oceán do pražírny – až po šálek vaší kávy. Co všechno čeká cestou našeho „hrdinu“? Po přednášce pro vás chystáme přehlídku těch nejlepších příprav filtrovaných káv na doma. Všechny kávy budete i ochutnávat.

Vstupné na přednášku Cesta kávy je 100 Kč na osobu. Vstupné na workshop Ukázky domácí přípravy kávy s degustací je 200 Kč. Nebo můžete jít rovnou na obojí za zvýhodněnou cenu 250 Kč.

O tuto akci bývá každoročně velký zájem. Vstupenku si raději pořiďte v předprodeji přímo u nás v brněnském Kafecu.

 

V průběhu celého Týdne kávy u nás můžete ochutnat kávy z různých pražíren, které vám připravíme jako espresso, cappuccino nebo na filtru.

 

Užijte si kávu s námi,

váš Kafec tým Baristé a Kafec tým Vařečky

Zpět do novinek
výběrové kávy
Výběrové kávy
aktuální odměny
Aktuální odměny
dárková karta
Dárková karta

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.