Jakou kávu si dnes dáte v KAFECU?

KAFEC - to je výběrová káva. Výběrová káva - to je pestrá škála chutí a pokaždé jedinečný zážitek. Ve všech kavárnách KAFEC vás vždy čeká 5 druhů výběrové kávy, kterou si sami pražíme. Jak si vybrat tu správnou? Čtěte dál.

Jak si vybrat, když toužíte po kávě na bázi espressa (espresso, cappuccino, cafe latte, flat white)? Pro tuto příležitost máme k dispozici vždy dva různé druhy kávy.

Z jednoho mlýnku připravujeme kávu zpravidla sladší bez výrazných ovocných tónů. Takovou kávu doporučujeme všem, kteří hledají tradiční chuť kávy.

Aktuálně tuto tradiční kávu reprezentuje

Mexico Las Cotorras

velmi sladká (čokoláda, mandle, rozinky)

Káva pochází z rezervace El Triunfo regionu Chiapas. Vyrostla v nadmořské výšce 1400 m. n. m. a je zpracována promytou metodou.

Druhý mlýnek pro kávy na bázi espressa bývá vyhrazen pro experimenty. Z tohoto mlýnku ochutnáte kávu s výraznými ovocnými tóny. Tu doporučujeme všem, kteří chtějí zkusit něco nového. Na tomto mlýnku aktuálně najdete:

Ethiopia Kochere

ovocná a šťavnatá (červené ovoce, třtinový cukr, květiny a med)

Původní etiopská odrůda roste v nadmořské výšce 2000 m. n. m. a pochází ze zpracovatelského závodu Boji. Je zpracována promytou metodou.

A co když jste přišli na filtrovanou přípravu kávy? To potom máme na výběr hned ze 3 různých druhů. Tady už doporučujeme jednoduše ochutnávat. Každá je odlišná, každá má své specifické chutě a jestli si nejste jistí, nechte si poradit. Naši baristé moc dobře vědí, jaká příprava podpoří chuť kávy. Jestli máte čas a chuť experimetovat, nechte to na nás.

První káva na překapávanou přípravu

Honduras Caballero

velmi sladká (borůvky, malinový likér, čokoláda)

Káva odrůdy Catuai pochází z regionu Marcala. Farmářka Marysabel Caballero ji tu vypěstoval na své farmě El Puente v nadmořské výšce 1600 m. n. m.

Druhá káva na překapávanou přípravu

Salvador Maria Hernandez

sladká a ovocná (ostružiny, švestky, kakaové nibsy)

Tahle káva k nám přicestovala z regionu La Palma od farmářky Marii Hernandez. Vyrostla v nadmořské výšce 1500 m. n. m. a je zpracována promytou metodou.

Třetí káva na překapávanou přípravu

Rwanda Karamba

ovocná a šťavnatá (rybíz, grep, ibišek)

A tenhle poklad k nám doputoval ze zpracovatelského závodu Karora a Rugamba v regionu Karongi. Káva je zpracována promytou metodou a vyrostla v nadmořské výšce 1800 m. n. m.

Všechny tyhle kávy si můžete odnést i s sebou na domácí přípravu espressa nebo filtru. A jestli ještě nemáte svůj zákaznický účet MŮJKAFEC, určitě si o něj řekněte u baru. Za nasbírané body totiž dostanete slevu na všechny balíčky KAFECZRNA na doma.

JAK FUNGUJE MŮJKAFEC?

Zpět do novinek