coffee-graphic
Brazílie Grape Starfruit
novinka

Brazílie Grape Starfruit

ochutnáte
v každém Kafecu

filtr

Honey 2× fermentovaná

tmavý hrozen, Vinea, jogurt a Nutella

Náš lot je zpracován jako 3× fermentovaná honey káva. Po mechanickém sběru a vytřídění pomocí floatingu byly kávové třešně fermentovány 60 hodin aerobně „nasucho“. Tedy v celých třešních volně na vzduchu. Pak, aby teplota příliš nevzrostla, byla káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Druhá fáze fermentace probíhala také ještě v třešních a to anaerobně a opět nasucho po dobu 175 hodin. Pak prošly třešně odslupkováním a fermentovaly se anaerobně po dobu dalších 120 hodin. Káva se sušila po dobu 19 dní. 

Více o této kávě

sladká a ovocná

region Cerrado Mineiro
farma Vinhal Cafés Artesanais
zpracování honey 2× fermentovaná 
odrůda Catuai
nadmořská výška 1600 m. n. m.

O našem lotu

Náš lot je zpracován jako 3× fermentovaná honey káva. Po mechanickém sběru a vytřídění pomocí floatingu byly kávové třešně fermentovány 60 hodin aerobně „nasucho“. Tedy v celých třešních volně na vzduchu. Pak, aby teplota příliš nevzrostla, byla káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Druhá fáze fermentace probíhala také ještě v třešních a to anaerobně a opět nasucho po dobu 175 hodin. Pak prošly třešně odslupkováním a fermentovaly se anaerobně po dobu dalších 120 hodin. Káva se sušila po dobu 19 dní. 

O procesech

Rafael Vinhal je velký experimentátor. Kombinuje různé fermentace a dosahuje tak exkluzivních kávových mikrolotů z jinak běžně pěstovaných odrůd. Chutě, které tyto kávy nabízejí, jsou vyjímečné a různorodé. Můžou to být višně v čokoládě, kokosové mléko, nebo třeba skořicové sušenky. Rafael je navíc takový profík, že umí tyto procesy každoročně replikovat.

Jak nám napsal Rafael, nejstarší syn farmáře Alfonsa: 

Historie naší rodiny Vinhalů a kávy začala mým dědečkem v roce 1988. Byl to on, kdo vlastníma rukama zasadil první kávová semínka, ze kterých vyrostla dnešní rodinná firma Vinhal Cafés Artesanais. Kávu pěstujeme na farmách Fazenda Estrela a Fazenda Recanto a na dvou nemovitostech v Serra do Salitre v oblasti Cerrado Mineiro. V průběhu let jsme získali certifikaci Rainforest Alliance, 4C a Ceritfica Minas a přijali jsme ty nejlepší postupy v souladu se zásadami udržitelnosti a respektu k lidem a životnímu prostředí.

Můj otec Afonso po boku mé matky Marcélie převzal vedení, když Seu Zico zemřel. Můj otec má na starosti nejnáročnější stránku podnikání - správu farem. Jak říkáme v Brazílii, „nosí piano“.

Moje matka má na starosti jednu z nejchoulostivějších stránek podnikání - procesy zpracování mikrolotů po sklizni.

Já, Rafael, jsem nejstarší syn Alfonsa a Marcélie. Jsem odpovědný za komerční rozvoj farmy a naší značky. Nikdy předtím jsme neexportovali přímo a nyní je to můj hlavní projekt. Chci prodávat pražírnám a znát svého konečného kupce. Mám také několik přátel v kávovém prostředí a doufám, že jim budu moci pomoci i v příštích letech.

Ať vám nová káva chutná! 

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.