
Kolumbie Hurtado
v každém Kafecu
filtr
promytá
velmi sladká
Promytý lot Caturry a Castilla je lahodný díky velké péči od sběru až po sušení. Káva se nejdříve sesbírá naprosto zralá a sladká, poté se třešně naloží do vody a nechají se vyplavat vadná zrna a nečistoty. Následuje fermentace (cca 24 hodin) v pytlech nebo koších. Následuje odslupkování v suchém mlýnu, pročištění a postupné sušení, které trvá 15 – 21 dní.
Více o této kávě
grep, med, máslové sušenky, cascara
region Valle del cauca / Caizedonia
farma Mahusa
zpracování promytá
odrůda Caturra, Castillo
nadmořská výška 1800 m. n. m.
O farmáři
„Farma patřila mým rodičům, kteří se o ni starali, zatímco já jsem se rozhodl odjet do Spojených států, abych si rozšířil obzory a získal nové zkušenosti - v životě i v businessu jako takovém. Káva šla stranou. Vyrostl jsem jako člověk i jako podnikatel a o 30 let později jsem se rozhodl vrátit se do své země a převzít naši farmu. Káva je zde výjimečná, to byl jeden z důvodů, proč jsem se vrátil. Pěstujeme ji s láskou a vášní, velký prostor dáváme také původní fauně a flóře. Ty nám přispívají k obnovování půdy a k dalším chodům farmy.“
Skvělým a úspěšným momentem na farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho. Moje žena, která miluje zahradu, se od své matky naučila, že když na rostliny mluvíš, poslouchají.
O našem lotu
Promytý lot Caturry a Castilla je lahodný díky velké péči od sběru až po sušení. Káva se nejdříve sesbírá naprosto zralá a sladká, poté se třešně naloží do vody a nechají se vyplavat vadná zrna a nečistoty. Následuje fermentace (cca 24 hodin) v pytlech nebo koších. Následuje odslupkování v suchém mlýnu, pročištění a postupné sušení, které trvá 15 – 21 dní.