Náš letní tip: cold brew
Překapává zastudena
Cold brew je metoda přípravy výběrové kávy, která 12 hodin překapává z odtávajícího ledu. Dripperu na cold brew jste si už v KAFECU určitě všimli. Vypadá jako velké přesýpací hodiny. Jen místo písku pozorujete, jak se kapku po kapce nádoba plní zásobou skvělé výběrovky. Výběrová káva si totiž zaslouží víc než jen šokové chlazení. Díky postupnému překapávání si zachová své chutě a vůně, které nám dávají spoustu prostoru k experimentům.
Různé podoby cold brew v KAFECU
Cold brew v KAFECU ochutnáte čisté i jako součást dalších kávových drinků. Tak trochu divná dvojka se může zdát cold brew ve spojení s tonicem, ale opak je pravdou. Tedy, ne pro všechny. Coffee bitter má natolik specifickou chuť, že ho buď milujete, nebo už nechcete nikdy ochutat. Jak jsme vypozorovali, stejně to máte i s novinkou na menu Mangofeinem. Tam kombinujeme cold brew s mangovým moštem.
Zastudena překapávaná káva pak kraluje i v naší variaci na ledovou kávu, kam k ní kromě ledové smetany přidáváme i kapku amaretta a simple sirupu. A to jsme se ještě nezmínili o ledovém Cointreau coffee, do kterého patří i pomerančový likér Cointreau.
V létě se v KAFECU nudit nebudete
Máte totiž rozhodně co ochutnávat. Každý den tak může být trochu jiný. Záleží jen na tom, který z letních, nejen kávových, drinků vás zaujme dnes. Těšíme se na vás v Brně na Orlí i na Úvoze, ve Zlíně, v Uherském Hradišti, v Olomouci, v Plzni a nově i v Kroměříži. Adresy našich kaváren najdete tady.