Ochutnejte nové dezerty z vitrínek KAFECŮ
Každý den na jistotu
Představujeme vám 6 dezertů, na které se budete moct každý den těšit. Už se vám nestane, že si od rána děláte chutě na kokosový dezert a pak v KAFECU zjistíte, že jsme místo toho kokosového upekli malinový. Nene. Tato šestice dezertů vás bude každý den netrpělivě vyhlížet ze sladké vitrínky. Který si oblíbíte vy?
Za úpravou dezertů a novými recepturami stojí Honza Varsamis, provozní KAFECU v Kroměříži, který se v kuchyni cítí jako ryba ve vodě. Honza začínal jako kuchař v KAFECU U Komína v Uherském Hradišti a na pozici provozního nové kavárny se postupně propracoval. Jak o úpravách přemýšlel a co nám o jednotlivých dezertech prozradil?
Mrkváč: jako nový
Když jsme přemýšleli nad změnami, věděli jsme, že, ať už v jakékoli podobě, Mrkváč musíme zachovat. Patří k nejoblíbenějším dortíkům v KAFECU. Rozebral jsem ho na jednotlivé komponenty a pak jsem je opět skládal dohromady. Mrkváč má nově podobu kostky, v jejímž vnitřku se skrývá překvapení z bílé čokolády.
Doporučujeme v kombinaci s chai latte.
Snickers: karamelový cheesecake
Jestli se vám stýská po karamelové wafli, která se neprobojovala na říjnovou úpravu menu, je tento cheesecake přesně pro vás. Karamel si v KAFECU připravujeme sami a já jsem věděl, že ho u nových dezertů nesmíme vynechat. Říkáme mu Snickers, protože se oblíbené tyčince v chuti dost podobá, jinak s ní samozřejmě nemá nic společného.
Doporučujeme v kombinaci s překapávanou kávou a v létě s coffee bitterem.
Mandlový dort (bezlepkový)
I tenhle dortík už z KAFECU znáte. Jen jsem malinko změnil některé komponenty. Korpus zůstává stejný, tomu nebylo co vytknout, jen jsem ho obohatil o sekané pistáciové oříšky. Víc jsem si hrál s chutí krému - nově dortík promazáváme pistáciovým krémem s pomerančovou kůrou. Zůstává tak lehký a svěží.
Doporučujeme v kombinaci s cappuccinem.
Extra čokoládový dortík (bezlepkový)
O ten jsme vás nemohli připravit. S Mrkváčem jsou to dva nejoblíbenější dezerty, které jsme kdy upekli (nepočítáme-li wafle). Extra čokoládový dortík jsme začali pouze jinak zdobit. Na vrch teď přijde vanilkový krém a borůvková omáčka - oboje se vám po zakrojení do dortíku krásně rozteče a dodá čokoládě šmrnc.
Doporučujeme v kombinaci s espressem.
Kokosová kostka s meruňkovým pyré (bezlepková)
Toto je vám božská mana. Meruňkové pyré je tak akorát tekuté, aby se při zakrojení do dortíku jemně rozteklo - velmi Instafriendly, jestli chcete náš tip.
Doporučujeme ochutnat v kombinaci s filtrovanou kávou.
Citrus cake: citrusy a čerstvý tymián
Kdo by to byl řekl. Musím ale přiznat, že tento dortík je z nových dezertů můj nejoblíbenější. V létě rád piju ovocná nealkoholická piva a nejradši mám ta, která kombinují chuť ovoce a bylinek. Tak jsem začal zkoušet. A výsledek? Je snad ještě o kousek lepší, než v jaký jsem doufal.
Doporučujeme ochutnat v kombinaci s grepovou limonádou.
Ať vám nové dezerty chutnají!