Skvělý sendvič není žádná věda, stačí upéct vlastní chleba
Příběh toustů a sendvičů v KAFECU by se stejně dobře mohl jmenovat příběh KAFECCHLEBA. Velice rychle jsme přišli na to, že jestli chceme dělat skvělý sendvič a toust, musíme mít vlastní chleba. Na jeho chuti totiž všechno stojí i padá.
I KAFECTOUST si prošel v KAFECU proměnou. Začínali jsme s polotovary, zapékali jsme bagety, které nás ale rychle omrzely. Tak se stalo, že jsme paniny vyměnili za tousty. Čím víc jsme je ale ladili, tím víc nám bylo jasné, že bez vlastního chleba se neobejdeme.
K pražené cibulce mě přivedla manželka. Někde ten recept vyštrachala, tak jsme to zkusili a bylo to výborné!
Tomáš Konečný, majitel KAFECU
Vychytat tu správnou recepturu chtělo hodně času, trpělivosti a ochutnávání. Ze začátku jsme chleba pekli v domácí pekárně, časem jsme se ho odvážili péct v troubě. KAFECCHLEBA je speciální tím, že do něj přijde trocha pražené cibulky. „K tomu mě přivedla manželka,” říká Tomáš Konečný, majitel KAFECU. „Někde ten recept vyštrachala, tak jsme to zkusili a bylo to výborné!” Od té doby se receptura nezměnila. Proč taky měnit něco, co hostům chutná?
Jestli jsme si mysleli, že péct vlastní chleba bude těžké, nebylo to nic proti bezlepkové verzi. Kupovaný nám vůbec nechutnal, recepturu jsme si prostě museli vymyslet. „Chvíli nám to trvalo, ale teď už konečně chutná i mně, a to je co říct,” usmívá se Tomáš Konečný.
Poslední rok to vypadá, že jsme se vám trefili do chuti
A jak je to teď? Na aktuální nabídku toustů a sendvičů jsme pyšní. Dřív, když byl některý sendvič méně oblíbený, začali jsme za něj hledat náhradu. Poslední rok to ale vypadá, že jsme se vám trefili do chuti. Objednávky jsou tak vyrovnané, že by byla škoda některý z nich měnit. To spíš přidáme další varianty.