Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/html/kafec.cz/public_html/www/languages/lang_settings.php on line 62
KAFEC | Týden waflí v Kafecu
coffee-graphic

Týden waflí v Kafecu

Jsou křupavé, jsou voňavé a hlavně - jsou připravované hezky zčerstva, až po objednání. Wafle byly s KAFECEM spojené dřív než snídaně a dokonce ještě dřív než výběrová káva. Není to náhoda, že právě na březen jsme naplánovali oslavný týden waflí - 25. 3. je v kalendáři zapsaný jako Mezinárodní den waflí a takový den rozhodně nemůže zůstat bez povšimnutí. 

25. - 29. března 

VŠECHNY sladké wafle v KAFECU za polovic

Zbytek si vezmeme z bodů, které od nás na MŮJKAFEC účet dostáváte navíc za každou útratu. Co to znamená? Že na svém zákaznickém účtu potřebujete mít alespoň půlku z ceny za wafli, kterou jste si vybrali. Běžně máte možnost tyto body využít do maximální výše 10 % z útraty, ne však tentokrát. Jestli body poctivě sbíráte, máte půlku kterékoli wafle na účet podniku. 

Co je MŮJKAFEC a jak sbírat body? Odpovědi na všechny otázky, které se týkají zákaznického účtu v KAFECU, najdete TADY

WAFLE V KAFECU: jak šel čas

2011: První wafle v KAFECU

To bylo ještě tehdy, kdy neexistovalo zaškrtávací snídaňové menu a kdy byste v KAFECU hledali výběrovou kávu jen těžko. Wafle to s námi táhnou od základů. Ale tu pravou recepturu, kdy je těsto nadýchané a křupavé zároveň, jsme ještě pár měsíců ladili.

2012: Ladíme recepturu

Zkoušeli jsme všechno - úpravu surovin, jiné waflovače, ale pořád to nebylo to ONO. Tak jsme vyrazili do Belgie na výzvědy. Víte, tehdy jsme si mysleli, že už nebudeme chtít wafle ani vidět - v Bruselu jsme chodili stánek od stánku, ochutnávali a porovnávali. Tam, kde byly nejlepší, nám ale prodavač odmítl prozradit recepturu - prý ji chrání jako oko v hlavě. Náhoda tomu ale chtěla, že jsme se právě s tímto prodavačem potkali večer v hospodě u jednoho stolu. Vlastně nevíme, jestli jsme za ten den měli víc waflí, nebo piv, ale stánkaře jsme nakonec obměkčili a z Bruselu jsme si přivezli dokonalý recept na wafle. Byl to osud. Od té doby se k nám na ně sjíždí hosté z širokého okolí.

2018: Wafle měsíce

Měsíční speciálky nám daly příležitost pracovat se sezónními surovinami, experimentovat. Vám zase každý měsíc přináší něco nového, občas možná trochu netradičního. A protože se odvíjí od sezónní nabídky, můžeme vám některé z nich opravdu nabídnout jen jednou ročně (jako třeba čerstvé jahody). O to víc se pak na ně můžete těšit. 

2018: První wafle naslano

Slanou wafli jsme vymysleli jako jednu z podzimních waflí měsíce. Vůbec jsme nevěděli, co na ni řeknete a jak vám bude chutnat. O to větší bylo naše překvapení, když právě tahle wafle začala trhat rekordy v oblíbenosti. První wafle naslano byla se slaninou, polníčkem a sázeným vejcem. 

2019: Slané wafle na stálém menu

Vyšli jsme vám vstříc a slanou wafli jsme, jako první měsíční speciálku, přidali do stálého menu rovnou v několika verzích. Jako první se tak ve stálém menu objevila wafle se slaninou nebo třeba s pečeným masem. Od té doby ještě několikrát změnila podobu, myšlenka ale zůstává stejná - nabídnout vám trochu jiný zážitek z wafle.

2020: Čokoládové těsto a waflové tyčinky

A protože v KAFECU neusínáme na vavřínech a pořád pro vás vymýšlíme něco nového, čokoládové waflové těsto na sebe nenechalo dlouho čekat. Zároveň jsme si všimli, že celá wafle je pro vás někdy moc velké sousto a že byste raději něco menšího, co můžete sdílet. Tak vznikl nápad na waflové tyčinky - takové tapas z KAFECU. Díky různým přílohovým omáčkám si je můžete přizpůsobit podle chuti. 

2021: Wafle Benedikt

Rok 2021 patřil začátkům snídaňových waflí Benedikt a Florentine, které na menu zůstávají dodnes, jak jste si je oblíbili. Po zastřených vejcích v KAFECU jste volali dlouho a hlasitě, až jsme vaše přání vyslyšeli. Museli jsme jen najít způsob, jak připravit perfektní zastřené vejce ve větším množství. Přeci jen, když se vás v KAFECU sejde víc, máme v kuchyni pořádný frmol. Jak už sami víte, naše hledání bylo úspěšné a od roku 2021 jsme wafli Benedikt a její úpravu se špenátem, wafli Florentine zařadili na menu v KAFECU.

2022: Waflové sendviče

Ženeme to vejš! Nejenže jsme kompletně upravili nabídku waflí naslano, ale změnili jsme také jejich vzhled. Pomalu pečené trhané vepřové, sázené vejce s krémovým žloutkem, Cheddar a výhonky mladého hrášku - to je první kombinace waflového sendviče, kterou jste si hned oblíbili. Nebo jste spíš na křupavou slaninku? I ta je v kombinaci s cibulovou mayo, Cheddarem a sázeným vejcem s krémovým žloutkem top strop a určitě stojí za ochutnání. A co slibovaná verze bez masa? Speciálně pro tu vymícháváme špenát s ricottou, k tomu přidáme sázené vejce a Cheddar a voila, vegetariánská wafle se špenátem je na světě

2024: Brzy nás čekají další změny

A my na nich v těchto týdnech usilovně pracujeme. Co nás čeká? Nové příchutě, nový vzhled, nová spolupráce - to všechno chceme stihnout do konce dubna 2024. S další změnou menu byste tak měli vidět výsledek našeho několikaměsíčního snažení. Těšíte se? My moc!

 

 

 

 

 

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.