Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/html/kafec.cz/public_html/www/languages/lang_settings.php on line 62
KAFEC | 5 důvodů, proč si dát překapávanou kávu
coffee-graphic

5 důvodů, proč si dát překapávanou kávu

5 důvodů, proč si dát překapávanou kávu

80 % světové produkce kávy skončí v šálku jako překapávaná, jen 20 % jako espresso. Proč si překapávanou kávu oblíbily miliony lidí po celém světě? Oproti espressu má větší objem, je značně jemnější a pěkně v ní ucítíte jednotlivé chutě. Protože o ty jde u výběrové kávy především, že jo...

Moře lahodné kávy? Jedině u překapávané

Pokud zrovna nespěcháte, je překapávaná káva ideální. Dostanete jí velký hrnek, takže si svoji chvilku v kavárně užijete dosytosti. Máte dobrou společnost? Zdržte se klidně půl dne!

Jemná chuť, která se se mění minutu po minutě

Rádi experimentujete? Překapávaná káva vás začne bavit. Jak bude postupně chladnout, ucítíte nejrůznější kávové tóny. Na začátku čokoláda a višeň, za 10 minut třeba citrusy… Taková kouzla v šálku umí jedině překapávaná výběrovka.

Kávový rituál pro radostnější ráno

Dáváte si po ránu obvykle lungo? Zkuste překapávanou kávu: chuťově vyvážené kávové pohlazení, které trvá. A trvá. Výborně se hodí přímo ke snídani, třeba ve své mléčné podobě café au lait.

Připravená z nejlepších zrn zkušeným kavárenským řemeslníkem

V Kafecu máte každý den na výběr ze 3 až 4 druhů zrn. Vyzkoušejte naši vlastnoručně praženou kávu: aktuálně je to Salvador Los Pirineos (ananas, banán, tropické ovoce) a Kolumbie (broskve, černý čaj, třtinový cukr).
Za barem vám ji připraví barista, který nejdřív projde školením a tréninkem a pak složí závěrečnou zkoušku.

Koho překapávaná káva chytne, má se kam posouvat

Káva je sdílená radost. Proto se jako jedni z prvních v Brně o své kavárenské know-how dělíme. Takže pokud vás překapávaná káva osloví, rádi vás uvidíme na jednom z našich kurzů domácí přípravy kávy. Stojí za to!

Slovníček překapávané kávy pro začínající kafaře

A na závěr malý tahák – s ním si vyberete metodu, kterou vám překapávanou kávu připraví. Je jich víc, tyhle čtyři najdete v nabídce kaváren nejčastěji.

V60
Dělá lehkou, svěží kávu. Připravujeme ji ručně a hned po tom, co si ji objednáte. Přinesou vám ji do konvičky. Ideální pro 1 osobu.
Aeropress
Dělá výraznější kávu. Připravujeme ji ručně a hned po tom, co si ji objednáte. Dostanete ji rovnou do hrnečku. Ideální pro 1 osobu.
Chemex
Dělá zajímavou kávu, jejíž chuť se postupem času zajímavě mění. Připravujeme ji manuálně a hned po tom, co si ji objednáte. Ideální pro skupinku 2-3 lidí a na takovéto dlouhé kavárenské popíjení 

Automatický překapávač
Připravujeme ji automaticky ve speciálním překapávači několikrát denně, takže ji máte na stole už několik vteřin po objednání. Říkáme ji taky “káva dne” a vybíráme pro ni kávu se sladkým chuťovým profilem.

Tak co, jdete do překapávané kávy? Už se na vás moc těšíme v Kafecu. Stavte se, jsme v centru Brna a Zlína.

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.