Co u nás dnes ochutnáte?
MÁTE CHUŤ NA KÁVU?
To jste tu správně.
Každý den vám ve Zlíně i v Brně nabízíme hned několik druhů výběrové kávy na espresso i filtrovanou přípravu.
KAFEC ESPRESSO
Na stálém a ochutnávkovém mlýnku pro vás máme:
VICTORIA
směs 60 % El Salvador El Profesor | 40 % Brazílie Fazenda Mariano
chuťový profil oříškovo-čokoládová, karamel
oblast El Salvador, Santa Ana Voicano | Brazílie, Sao Domingos Mountain
odrůda Red a Yellow Bourbon Typica | Catuai, Mundo Novo, Bourbon, Tupi
zpracování Honey
pražírna Ikona Coffee
Ve vůni směsi, která se dokonale hodí na espresso i cappuccino, naleznete ořechy a mléčnou čokoládu, stejně jako v její chuti. Dochuť je sladká krémová, acidita jemná, tělo plné.
ETHIOPIA GUJI
chuťový profil květinové aroma, citrusy, pampeliškový med, vanilkový cukr
oblast Etiopie, farma Guji
odrůda Etiopské původní
zpracování promytá
pražírna Doubleshot
Kávová zrnka jsou nejprve zbavena svrchní slupky a části dužiny pomocí lisu na kávu. Následuje 36 h máčení zrn ve fermentačních nádržích, kdy se zbylé cukry obalující zrnko vykvasí. Po manuálním promytí již skoro čistá zrna putují do poslední nádrže, kde stráví závěrečných 16 h před samotným sušením. To probíhá na vyvýšených afrických postelích pokrytých jutou nebo umělou tkaninou. Náš lot je speciální tím, že Heleanna používá jako jediná v Etiopii statické stoly na třídění zelené kávy. Výsledná káva má tak minimum defektů, které by mohly negativně ovlivnit výslednou chuť
KAFEC FILTR
KOSTARIKA
chuť ostružiny, tmavý karamel, hrušky
oblast Kostarika
odrůda
zpracování
pražírna Dos Mundos
KOLUMBIE TUNABALA
chuť borůvky, švestky, mléčná čokoláda
oblast deparment Cauca, Kolumbie
odrůda Bourbon
zpracování promyté
pražírna Fiftybeans
Kvalitu kávy produkované na rodinné farmě Los Naranjos zdůvodňuje Hermides Tunubala důslednou čistotou při sběru a zpracování třešní. Fermentace zabere přibližně 16 hodin. Sušení kávy probíhá na zastíněných a vrstvených sušících postelích z perforované syntetické tkaniny. Tato technika je z důvodu dlouhé doby sušení (až 20 dní), způsobené charakterem krajiny a vysokou nadmořskou výškou (1 800 m. n. m.), zcela zásadní.
ETIOPIE KOCHERE – BURTUKAANA
chuť broskve, grep, bílé hrozny
oblast Kochere Etiopie, Alemo Bukato
odrůda Heirloom
zpracování natural
pražírna Brick City Coffee
KÁVA DNE
BATCH BREW Kolumbie| COLD BREW Ethiopia
PŘIŠLI JSTE NA SNÍDANI?
Stačí si vybrat.
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte naše wafle, na které se k nám sjíždí hosté z širokého okolí. Jste-li spíše na slané, sestavte si své snídaňové menu z vajíček od slepic z volných chovů Farmy Bařice, uzenin z rodinného řeznictví Prantl nebo domácího chleba, který pečeme u nás v Kafecu ve Zlíně i v Brně.
Chcete vědět, proč snídat právě u nás? Přečtěte si nejnovější článek v Novinkách 5+1 důvodů, proč chcete zažít snídani v Kafecu.
Přejeme dobrou chuť.
Co je u nás nového?
Už jste si všimli, že jsme Kafec Brněnský přestěhovali z Veveří do centra? Teď nás najdete na ulici Orlí 16. Máme novou zahrádku, uvnitř spoustu místa, nový moderní interiér a pokud jste vozem, podívejte se na mapu parkování.
Sledujte nás
Všechny novinky najdete také na FB Kafec Zlínský a Kafec Brněnský i na Instagramu. A pokud se vám v Kafecu líbí, sdílejte s námi své momentky s hashtagy #kafecZlinsky nebo #kafecBrnensky.
Užijte si Kafec s námi.
Tomáš Konečný