Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/html/kafec.cz/public_html/www/languages/lang_settings.php on line 62
KAFEC | Etiopie Dhilgee Danche
coffee-graphic
Etiopie Dhilgee Danche
doporučujeme

Etiopie Dhilgee Danche

ochutnáte
v každém Kafecu

espresso

promyté

sladká a vyvážená

Náš organický lot pochází z třešní od 400 malých pěstitelů závodu Danche Washing Station. Všechny se nachází v nadmořské výšce 1 950 – 2 200 m.n.m. Káva má květinové tóny s jasnými záblesky malin, borůvek a švestek

Více o této kávě

region Chelbesa, Gedeo
farmářská kooperace Danche Washing Station
zpracování promytá
odrůda Heirloom
nadmořská výška 2 300 m. n. m.

Pro ještě efektivnější kategorizaci etiopské kávy vzniklo speciální „kolo chutí“ - k různým chuťovým profilům byla navíc přidána i barva. Tato káva spadá do chuťového profilu „Dhilgee“. Dhilgee znamená v jazyce Oromiffa „krvavě červená“. Tento koncept představuje kávy, které mají světlé květy, červené bobule, fialové ovoce a jsou celkově kulaté a sladké.

O Danche Washing Station

Danche je mycí stanice se nachází v Chelbesa, Gedeo. Je certifikována jako organická. Stanice nakupuje třešně od přibližně 400 farmářů, kteří, díky úrodné půdě a dobrému hospodaření, společně produkují zajímavé výnosy. Farmy leží ve vysokých nadmořských výškách (2 000 - 2 300 m nm) a mají průměrnou velikost mezi 1-2 hektary. 

Zvýšené nadmořské výšky hrají významnou roli při formování odlišných chuťových profilů. Ve srovnání s jinými regiony, probíhá sklizeň o něco později. Tato prodloužená doba zrání třešní významně přispívá k výjimečné kvalitě produkce. Kromě toho má tým z Danche Washing Station mnoho zkušeností v zemědělství, což jim dává svobodu efektivně experimentovat s novými metodami zpracování.

Sběr a zpracování

Třešně se sbírají ručně a později se ručně také třídí. Třešně jsou zbaveny slupek a zrna jsou fermentována pod vodou v nádržích v průměru 72 hodin. Káva se dál třídí v kanálcích - zrna nižší kvality (s nižší hustotou) začnou plavat a mohou být vyřazena. Hustší a kvalitnější zrna jsou oddělena jako šarže vyšší kvality.

Co dál? Zrnka se suší na vyvýšených postelích přibližně 8 - 20 dní. Káva se suší ve vrstvách 2-8 cm. Délka sušení závisí na klimatu, typu postelí a fázi sušení.

 

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.