coffee-graphic
Kostarika Hacienda Sonora
doprodává se

Kostarika Hacienda Sonora

ochutnáte
v každém Kafecu

espresso

natural

sladká a vyvážená

Na farmě Hacienda Sonora kávu pěstují a zpracovávají nejen kvalitně, ale také šetrně k životnímu prostředí. Energie je generovaná hydroelektrickým generátorem, který přeměňuje zurčící řeky na energii. Právě odtud vám do KAFECU míří káva, která voní a chutná po citrusech, červených bobulích, višních a čokoládě. 

Více o této kávě

region Valle Central
farma a farmář Hacienda Sonora a Diego Guardia
zpracování natural
odrůda Caturra
nadmořská výška 1300 m. n. m.

O farmě

Hacienda Sonora leží na úpatí sopky Poas. Na 100 hektarech farmy se to hemží rozmanitostí - 45 hektarů je věnováno zastíněné kávovníkové oblasti. Kávovníky jsou tu obklopeny exotickými stromy a další původní vegetací. Tato biologická rozmanitost podporuje zdraví půdy a udržuje půdu bohatou na živiny, což napomáhá pěstovat chuťově bohaté třešně. Na 35 hektarech roste divoká lesní rezervace a 20 hektarů je určeno pro cukrovou třtinu, která se na pozemcích farmy pěstuje více než 150 let.

Šetrné a kvalitní zpracování

Kávu zde pěstují a zpracovávají nejen kvalitně, ale také šetrně k životnímu prostředí. Obnovitelná energie tady hraje jednu z velmi důležitých rolí - energie je generovaná hydroelektrickým generátorem, který přeměňuje zurčící řeky na energii. Ta pohání mokré a suché mlýny a poskytuje bezplatnou elektřinu pro každého, kdo žije a pracuje na farmě. Hacienda Sonora je známá tím, že vyplácí spravedlivé mzdy všem pracovníkům a posiluje ekonomiku místní komunity.

O kávě v Kostarice 

Díky inovacím, obrovskému množství odrůd kávy, rozsáhlým technickým znalostem a pozornosti věnované produkci kávy je Kostarika jednou z nejvyspělejších zemí produkujících kávu ve Střední Americe. Svou roli samozřejmě hrají i klimatické podmínky v zemi.

V Kostarice existuje osm kávových oblastí: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Central Valley), Tres Rios, Brunca, Orosi a Tarrazú, specifická část Valle Central. Kostarika se také stala světovým lídrem v udržitelnosti výroby kávy.

90 % z 50 000 pěstitelů kávy v zemi jsou drobní pěstitelé. Mnozí své třešně dodávají do mikromlýnů, které je často zpracovávají podle specifikací výrobce - zachovají si tak kvalitu jedné šarže nebo jedné farmy.

Typicky nejisté a suché počasí v Kostarice ztěžuje pěstování kávy. Dlouhá období sucha a nepředvídatelné počasí prakticky eliminovaly možnost ekologického zemědělství. Jak vláda, tak zemědělci ale podnikli aktivní kroky k ochraně životního prostředí - mnoho z nich se týká právě metod zpracování, kterými se kostarická káva stala známou.

 

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.