Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/html/kafec.cz/public_html/www/languages/lang_settings.php on line 62
KAFEC | Kolumbie Sebastian Ramiréz
coffee-graphic
Kolumbie Sebastian Ramiréz
výjimečná

Kolumbie Sebastian Ramiréz

ochutnáte
v každém Kafecu

filtr

experimentální zpracování

honey ovocná infuze hroznovým vínem

Přinášíme vám další experimentální výběrovku, tentokrát od farmáře Sebastiana Ramiréze. Na své farmě El Placer vypěstoval a zpracoval lot, který nese tóny červených hroznů, šeříku a bonparů. 

Více o této kávě

region Quindio
farma El Placer (Sebastian Ramiréz)
zpracování experimentální
odrůda Caturra
nadmořská výška 1 750 m. n. m.

Místní káva, vypěstovaná v bujné krajině el Eje Cafetero, je produktem bohaté sopečné půdy, která naplňuje každé zrnko jedinečnou chutí a vůní. 

O našem lotu

Odrůda caturra je zpracovaná fermentací tmavým hroznovým vínem. Ručně se sbírá 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následuje anaerobní kvašení v 200l tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C. 18 °C (+ vinné kvasinky). Dalším krokem je odslupkování kávy. Dál se pokračuje se v karbonické maceraci po dobu 72 hodin díky vstřikování oxidu uhličitého. V téhle fázi do tanků přichází dehydratované ovoce tmavého hroznového vína a ovocná glukóza. Následuje kontrola při sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů. Veškeré sušení probíhá pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.

O farmě 

El Placer ale není jen o kávě - experimentálním zpracováním se snaží vytvořit zážitek, který poznáte v každém doušku. Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.

Prohlédněte si El Placer na Instagramu

Více si o farmě a místní kávě přečtete na webu.

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.