Kolumbie Sebastian Ramiréz
v každém Kafecu
filtr
experimentální zpracování
honey ovocná infuze hroznovým vínem
Přinášíme vám další experimentální výběrovku, tentokrát od farmáře Sebastiana Ramiréze. Na své farmě El Placer vypěstoval a zpracoval lot, který nese tóny červených hroznů, šeříku a bonparů.
Více o této kávě
region Quindio
farma El Placer (Sebastian Ramiréz)
zpracování experimentální
odrůda Caturra
nadmořská výška 1 750 m. n. m.
Místní káva, vypěstovaná v bujné krajině el Eje Cafetero, je produktem bohaté sopečné půdy, která naplňuje každé zrnko jedinečnou chutí a vůní.
O našem lotu
Odrůda caturra je zpracovaná fermentací tmavým hroznovým vínem. Ručně se sbírá 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následuje anaerobní kvašení v 200l tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C. 18 °C (+ vinné kvasinky). Dalším krokem je odslupkování kávy. Dál se pokračuje se v karbonické maceraci po dobu 72 hodin díky vstřikování oxidu uhličitého. V téhle fázi do tanků přichází dehydratované ovoce tmavého hroznového vína a ovocná glukóza. Následuje kontrola při sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů. Veškeré sušení probíhá pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.
O farmě
El Placer ale není jen o kávě - experimentálním zpracováním se snaží vytvořit zážitek, který poznáte v každém doušku. Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.
Prohlédněte si El Placer na Instagramu.
Více si o farmě a místní kávě přečtete na webu.