coffee-graphic
Indonésie Barokah Bersama
doprodává se

Indonésie Barokah Bersama

ochutnáte
v každém Kafecu

filtr

natural

velmi sladká

Chuťový profil nové výběrovky z Indonesie rozvíjí velmi sladký pocit z lesních jahod, kakaa a ovocného likéru. 

Více o této kávě

region Kerinci
sdružení farmářů Barokah Bersama
zpracování natural
odrůda Adung Sari, Sigarar Utang
nadmořská výška 1500 m. n. m.

 

O kávě

Celkem 320 členů Koerintji Barokah Bersama Cooperative žije a hospodaří na náhorní plošině, která leží na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Mount Kerinci je jednou z mnoha sopek v Pacifickém ohnivém kruhu - v 40 000 kilometrů dlouhé řadě 452 sopek ve tvaru podkovy, které jsou součástí neustálého tance erupcí a pohybů desek. Dřívější erupce hory Kerinci zajistily, že okolní oblast je svěží a bohatá na zásobu úrodné sopečné půdy.

O farmách

Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé - vlastní v průměru 0,5 až 2,5 hektaru. Káva je pro místní farmáře obvyklou primární tržní plodinou. Většina z nich ale pěstuje zeleninu, brambory a ovoce. Ty tvoří podstatnou část ročního jídelníčku rodiny. Mnoho drobných farmářů zároveň pracuje také jako najatí dělníci na nedalekých čajových plantážích. Stejně jako káva je i čaj v této oblasti významnou tržní plodinou. Větší čajové plantáže jsou často poblíž kávových farem. Jakmile je sklizeň kávy dokončena, přemístí se pěstitelé kávy k čajovým lístkům.

O našem lotu

V období sklizně se káva sbírá ručně, přičemž většinu práce zastane sama rodina. Po sběru je káva doručena do sběrny UPH - sběrného střediska, kde družstvo vykupuje kávové třešně a kde se káva před přesunem do centrálního mlýna zpracovává. UPH tak v podstatě funguje jako malá mycí stanice. Triyono dohlíží na činnost na devíti stanicích UPH. Každá UPH se nachází v jiné oblasti a sbírá třešně od různých skupin farmářů.

S šarží Natural jsou třešně před sušením na vyvýšených záhonech pečlivě tříděny. Lůžka jsou umístěna v kupolích, aby byla káva chráněna před deštěm nebo ostrým slunečním zářením. Zde je káva opět tříděna a pravidelně obracena, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Po zaschnutí se káva mele a třídí ručně. Členové družstva mají pro své třešně stálého kupce. Na konci roku družstvo investuje zisky buď do zkvalitnění infrastruktury, nebo se o ně rozdělí s členskými producenty. 

 

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.